Selecteer een pagina

Het HANAMI team is niet alleen actief in Nederland maar ook andere landen. Dit keer waren Anouchka en Donny op uitnodigingen in Berlijn voor 5 dagen workshops taichi en instructeursopleidingen.

Workshop SUN style 73 vorm

SUN style taichi is de jonge vorm van taichi met zachte bewegingen zodat lichaamsenergie en bewegingsvrijheid worden verhoogd. Donny nam een groep professionals aan de hand mee om de basis van de SUN style vorm te leren. Een uitdagende klus voor de deelnemers om van ’s morgensvroeg tot in de avond intensief te leren, ontdekken, voelen en te onthouden.

Tai Chi for Arthritis; ontdekken van taichi

Tai Chi for Arthritis is de vorm voor mensen met pijn- en/of bewegingsklachten. De bewegingen zijn uitermate veilig en snel te leren. Anouchka nam een groep van medische professionals aan de hand mee om deze taichi form te leren en te begrijpen wat taichi voor lichaam en geest allemaal doet. De belangstelling was zo groot dat er twee groepen zijn gemaakt die ieders 2 dagen hebben ervaren en geleerd wat taichi is.

Taichi en cultuur

Om het nog leuker en leerzamer te maken waren de workshops verdeeld over drie culturele plekken in berlijn. Soms was het heerlijk trainen in een park bij een kasteel en de andere keer was het binnen in een opgebouwde kerk.

Het hoogtepunt was een demo op een mooi plein.

Share This

Share This

Share this post with your friends!