Selecteer een pagina

Het is een zonnige zomerdag om 11 uur ’s morgens; weet jij waar je gedachten zijn?

De zomer is het moment wanneer je lichaam zich oplaadt en zich meer naar buiten richt. We communiceren meer en zoeken elkaar op. De zomer is de tijd van genot en passie.  Denk hierbij aan festivals en de vele barbecues die er in de zomer zijn.

De zomerperiode is de belangrijkste periode om je lichaam te vullen met energie. Eén van de oorzaken van disbalans in je energie is een stroom van gedachten en gevoelens die zorgen dat het lichaam dicht blijft. Kenmerken zijn stress, angst en depressie. Zodra de herfst zijn intreden doet, kom je er achter dat je de zomer niet hebt benut om op te laden.

Iedere dag doen we dingen omdat we ze ooit gestart zijn of vinden dat we ze moeten doen. Het denken, het voelen en het scheppen van verwachtingen, gaat op de automatische piloot. Dit gebeurt onbewust en onbedoeld, waarbij de mensen om ons heen ons beïnvloeden.

De lente en het begin van de zomer is het moment om de autopiloot te onderbreken en je te openen voor de natuurlijke energie.

Drie gewoonten die geluk en energie in de weg staan:

  1. Ik verwaarloos positiviteit en benadruk negativiteit
    Het glas is half leeg. Het is mens eigen om positieve feedback te negeren en juist in te gaan op de negatieve feedback. Deze gewoonte kan depressie veroorzaken.
  2. Ik doe aan ramptoerisme in mijn hoofd
    Wanneer je gevoelig bent voor stress en angst, herken je dit verschijnsel. Je hoofd gaat bij een gebeurtenis uit van de slechtste uitkomst. Door een foutje op het werk ben je direct bang dat je ontslagen wordt.
  3. Ik voel schaamte en schuld
    Er zijn twee verschillende situaties. De eerste is dat je de ander de schuld geeft van een situatie of gebeurtenis. De tweede situatie is dat je jezelf de schuld geeft van een situatie of gebeurtenis. Hierdoor krijg je het gevoel dat je vast zit, angstig wordt of in een depressie komt.

Kijk op de klok en zeg “Het is 11 uur, waar zijn mijn gedachten en gevoelens?”.

Wees bewust wat je hoofd doet en welke dingen worden tegenhouden, doordat je niet bewust bezig bent met je gedachten en gevoelens. Wees niet ongeduldig en geef je zelf niet de schuld als het niet lukt.

Oefening zorgt voor rust en energie, adem in en uit en probeer opnieuw!

Veel mensen vinden het moeilijk om bezig te gaan met gedachten, gevoelens en energie. Toch is dit een gemiste kans, want het levert jezelf zoveel op.

De maanden juni, juli en augustus zijn het moment om hiermee bezig te gaan, daarom doen we jaarlijks twee workshops. Het volgen van beide workshops in de juiste volgorde levert het beste resultaat op maar is geen verplichting.

Share This

Share This

Share this post with your friends!